back to top
HomeLivingNu op Funda: In deze volledig gemoderniseerde kerk kan je hemels wonen

Nu op Funda: In deze volledig gemoderniseerde kerk kan je hemels wonen

Deel dit artikel op

Er zijn een hele hoop mensen die graag in de kerk komen. De één om de verbinding met het geloof te vinden, en de ander om van de architectuur te genieten. Voor die mensen is er nu een ultieme kans. Er staat nu een volledig gemoderniseerde kerk te koop op Funda, waarin je hemels kunt wonen.

Als je op zoek bent naar iets unieks, wat al helemaal af is, dan is dit je kans. Deze kerk in Apeldoorn is volledig gemoderniseerd en helemaal omgebouwd tot een uniek woonhuis. Zou jij hier hemels kunnen wonen?

Enorme ruimte

Kerken zijn vaak behoorlijk groot en dat is voor deze kerk niet anders. Hoewel er natuurlijk veel grotere kerken zijn, beschikt deze ook over een enorme woonruimte. Bij binnenkomst door de grote glazen voordeur, loop je snel de woonkamer in, waar de combinatie van karakteristieke elementen en industriële vernieuwingen een heerlijke sfeer geven.

De woonkamer heeft een grote open keuken, die op de verhoging van het vroegere altaar is gemaakt. De keuken is meteen van alle gemakken voorzien. Zo kan je op het keukeneiland koken op een en 2×2 inductie kookplaat en een teppan yaki bakplaat, en heb je daar achter nog een grote koelkast, een grote combi oven, een ingebouwde espressomachine, een warmhoudlade en veel kastruimte.

Volledig gemoderniseerde kerk

Als je denkt aan wonen in een kerk, denk je al gauw aan een oud ‘krakkemikkig’ pand. Voor dit pand lijkt niets minder waar want hij is aan alle kanten gemoderniseerd, gerenoveerd en geïsoleerd. Zo is de elektra volledig vernieuwd.

Ook de vloer is geïsoleerd en verward de hele ruimte met vloerverwarming. Hier heb je wel nog een beetje hulp van de pellet kachel voor nodig, maar die is ook aanwezig. Op het dak liggen zonnepanelen en er is ook een warmtewisselaar aanwezig. Je hoeft dan ook geen gas te gebruiken voor deze woning.

Hemels wonen in een kerk

Als je via de zwevende trap naar boven gaat, kom je op de vide. Deze biedt plaats om te sporten, te werken en te slapen. Je zou verwachten dat je hier de rest van het huis ook zou aantreffen maar daarvoor hoef je niet naar boven.

Achter de keuken, aan de achterzijde van de woning, zit namelijk de prachtige badkamer. Die badkamer heeft een groot ligbad en een bijzondere inloopdouche. De wanden van de badkamer zijn helemaal gecoat, waardoor het echt lijkt alsof je in de spa vertoeft. Je kunt in deze ruimte ook nog wassen én aan de andere kant zit nog een extra slaapkamer.

Dit alles is te koop voor €750.000 k.k. maar dan zit je wel in een unieke woning. Ben je nou nieuwsgierig geworden naar meer foto’s en wat meer informatie? Dan moet je deze kerk maar eens op Funda gaan bekijken.

Deel dit artikel op

Meer van dit: