back to top
HomeLivingHet interieur van deze oude Funda-bakkerij komt regelrecht uit een zak dropfruit...

Het interieur van deze oude Funda-bakkerij komt regelrecht uit een zak dropfruit duo’s

Deel dit artikel op

We krijgen regelmatig tips van onze lezers in onze inbox en deze keer was dat deze enorme oude bakkerij in Eastermar. Deze woning staat momenteel te koop op Funda. Hoewel de oude bakkerij een bijzondere woning an sich is, is het vooral het interieur dat de aandacht trekt. Dit lijkt namelijk regelrecht uit een zak dropfruit duo’s te komen.

Ieder heeft zijn of haar eigen smaak en dat is maar goed ook. Natuurlijk zijn er bij de meeste mensen wel overeenkomsten, maar er zijn ook mensen die gewoon lekker hun eigen stijltje hanteren. De bewoners van deze oude bakkerij in Eastermar hebben ook lekker gedaan waar ze zin in hadden en geef ze eens ongelijk!

Wonen in Eastermar

In Eastermar wonen zo’n 1500 mensen en dat is natuurlijk niet echt veel te noemen. Tóch staan er prachtige panden in het Friese dorpje en deze is er één van. Het pand stamt uit 1880 en was ooit een drukbezochte bakkerij.

De huidige eigenaren hebben de bakkerij uiteindelijk helemaal gemoderniseerd, terwijl ze wel het karakter van de bakkerij hebben weten te behouden. Het voordeel aan wonen in Eastermar, is dat het relatief goedkoop is ten opzichte van de drukkere delen van Nederland.

Oude bakkerij

Ondanks dat het pand al bijna 150 jaar oud is, is het wel helemaal duurzaam gemaakt. Zo zijn ze van het gas af, is het huis opnieuw geïsoleerd én is het dak bedekt met 26 zonnepanelen.

Alsof dat niet genoeg is, is de woning ook nog uitermate geschikt om om te toveren in een Bed & Breakfast. Die kun je namelijk geheel zelfvoorzienend maken, waardoor je geen ‘last’ hebt van je gasten. Klinkt allemaal geweldig, maar toch is er wat commotie over het huis.

‘Bijzonder’ interieur

Het bijzondere interieur van de oude Funda-bakkerij trekt de aandacht. Er is door de bewoners namelijk gekozen om een ‘dropfruit’ stijl te hanteren. Ik hoor je hardop denken wat dat dan precies is, maar dat is lastig uit te leggen. De foto’s zullen wellicht meer zeggen dan 1.000 woorden.

Wil je nou het hele pand even zien? Dan kun je hem eens uitgebreid bekijken als je even op dit linkje klikt. Let ook vooral even op die prachtige moderne keuken!

Deel dit artikel op

Meer van dit: