back to top
HomeTrends & InspiratieHaal deze 4 planten in huis om de boel eens lekker op...

Haal deze 4 planten in huis om de boel eens lekker op te frissen

Deel dit artikel op

In het voorjaar gaan de meeste mensen hun huizen weer opfrissen. Dat kan natuurlijk met een hele verbouwing, maar het kan ook makkelijker met een likje verf of wat nieuwe decoratie. Zelfs kleine aanpassingen kunnen een grote impact hebben. In dit artikel behandelen we planten die jouw huis weer lekker fris doen voelen.

Het toevoegen van nieuwe planten is een geweldige manier om je huis op te fleuren en een natuurlijke sfeer te creëren. Planten brengen niet alleen kleur en leven in de ruimte, maar ze hebben ook een rustgevend effect en dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Het zien van groen in huis kan je helpen om je écht thuis te laten voelen.

Planten toevoegen aan je interieur

Het toevoegen van (nieuwe) planten in je interieur zorgt voor een ontspannen sfeer in huis, waardoor je lekker tot rust kunt komen na een lange dag. Of je nu kiest voor grote planten of kleine vetplantjes, effect zal het zeker hebben. Grote planten zullen je huis een rustige uitstraling geven, terwijl kleine vetplantjes een subtiel groen accent kunnen toevoegen.

Planten zuiveren ook de lucht en maken je huis dus gezonder. Daarnaast kan het verzorgen van planten kan ook ontspannend zijn omdat het je helpt met ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Een boel goede redenen om dus wat planten uit te gaan zoeken!

Monstera (Monkey Leaf) in huis
Afbeelding: Freepik

Welke planten in huis halen?

Uiteraard zijn er ontelbaar veel planten die je in huis zou kunnen halen. Toch hebben we er 4 voor je uitgezocht, welke wat ons betreft niet in jouw interieur mogen ontbreken:

  • De Monstera Monkey Leaf is een zeldzame en opvallende variant van de populaire Monstera kamerplant. Deze variant heeft extra grote gaten in de bladeren die echt de aandacht trekken.
  • Als je wat meer kleur in huis wilt toevoegen, zou je eens kunnen kijken naar de Bromelia Guzmania. Deze kleurrijke plant geeft een speels effect en is verkrijgbaar in 1 knallende kleur of 3 verschillende kleuren.
  • De Philodendron melanochrysum is een kamerplant met grote velvetachtige bladeren. Het verzorgen van deze plant is vrij makkelijk omdat hij zelf goed aangeeft of hij te veel of juist te weinig water krijgt.
  • De Chinese vijg ofwel de Ficus microcarpa Ginseng is een tropische kamerplant met sterke wortels en glanzende ovale bladeren. Het is als het ware een uit de kluiten gewassen bonsai boompje, die áltijd een unieke vorm heeft.

Omdat niet iedereen groene vingers heeft, hebben we hieronder een filmpje toegevoegd over hoe je het beste je kamerplanten kunt verzorgen. Je kunt het maar weten, toch!

Deel dit artikel op

Meer van dit: