back to top
HomeTrends & InspiratieHaal de vrolijke sfeer van de lente in huis met deze 5...

Haal de vrolijke sfeer van de lente in huis met deze 5 tips

Deel dit artikel op

Hoewel het nog niet echt te merken is, is de lente inmiddels al weer ruim een maand aan de gang. Hoewel de bloemetjes uit de grond schieten, en de dagen wat langer zijn geworden, is er verder niet echt veel van te merken. Terwijl we geduldig wachten op het lentezonnetje, kunnen we je wel alvast helpen om in de sfeer te komen. Met onze 5 tips haal jij het lentegevoel in ieder geval alvast in huis.

Na de koude en sombere wintermaanden brengt de lente warmere temperaturen en langere dagen. Je merkt de lente vaak buiten op aan de knoppen van bloemen en bomen. Mensen voelen zich hierdoor vaak energieker en optimistischer. Om dat fijne gevoel ook binnenshuis te krijgen, hebben we 5 tips voor je verzameld.

1. Haal bloemen en planten in huis

Bloemetjes en planten zijn essentieel en onmisbaar in de lente. Bloemen zijn de ideale basis voor geur en kleur in je huis. Zet bijvoorbeeld een vrolijke bos tulpen in een kleurrijke vaas op tafel, of kies voor een bos hyacinten vanwege de typische geur. Een grote kamerplant in de hoek van de woonkamer geeft ook een natuurlijke uitstraling. Door de natuur in huis te halen, hoef je niet meer naar buiten om de lente te vinden.

Afbeelding: Freepik

2. Voeg lichte kleuren en natuurlijke materialen toe

Een mix van lichte kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor een kalme sfeer in huis. Die kalme sfeer sluit perfect aan bij het lente-gevoel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om een muur een pastelkleur te geven, maar als dat te rigoureus is dan zou een zachtroze kussen in de bank en een lichtblauwe vaas op tafel, in combinatie met een houten kruk, een rieten kleed en linnen gordijnen ook een heerlijke voorjaarssfeer geven.

3. Hang spiegels op de juiste plekken in huis

Plaats spiegels op strategische plekken in je huis om die heerlijke zonnestralen nog beter uit te laten komen. Hang bijvoorbeeld een grote spiegel tegenover een raam om het binnenvallende licht te weerkaatsen. Hierdoor wordt het licht verspreid en lijken de ruimtes nóg lichter en groter. De echte durfal kan zelfs een discobal ophangen, dát geeft pas een leuk effect in combinatie met binnenvallende zonnestralen!

Afbeelding: Freepik

4. Voeg geuren toe in huis

Je kunt de lente heel makkelijk in huis halen door geuren in huis toe te voegen. Dit kan heel makkelijk met bloemen, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan geurkaarsen of een huisspray met een bloemengeur.

5. Speel met verschillende printjes

Onze laatste tip is om verschillende printjes toe te voegen in huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een opvallend vloerkleed of aan een plaid voor op de bank, met een kleurrijke en vrolijke print. De verschillende printjes geven meer speelsheid en een levendig interieur. Een beetje zoals buiten dus!

Deel dit artikel op

Meer van dit: