back to top
HomeLivingDit Amsterdamse woonschip is een paradijs op het water en staat nu...

Dit Amsterdamse woonschip is een paradijs op het water en staat nu op Funda

Deel dit artikel op

De woningmarkt in Nederland ligt helemaal op zijn kop. De woningnood is groot en de prijzen rijzen de pan uit. Vooral in Amsterdam lijkt het onmogelijk om een betaalbare woning te vinden. Een woonschip in Amsterdam is daarom een hartstikke interessant en betaalbaar alternatief. 

Op Funda staat momenteel een bijzondere boot te koop. Het schip ligt in het water bij IJburg en is voorzien van alle luxe. In totaal heeft de boot een woonoppervlak van 214 vierkante meter en een perceel van 396 vierkante meter.

Torenhoge vraagprijs voor een boot

Ondanks dat de vraagprijs fors lijkt, zou de boot dit dubbel en dwars waard moeten zijn. Niet alleen de locatie is geweldig, maar het geheel is ook nog eens voorzien van alle luxe. Het schip heeft een bijbehorend waterkavel en een drijvende tuin. Het gaat dus niet zomaar om ‘een boot’ maar je kan het met recht een woonschip noemen.

Aan luxe is geen gebrek. De woning heeft maar liefst twee woonkamers, twee keukens, twee badkamers, een sauna en een slaapzolder. Deze slaapzolder is ingericht met uitzicht op de sterrenhemel. Bovendien beschikt het woonschip over een recente CVO-keuring en is het nog perfect intact om mee te varen. 

De Palmgracht

Het woonschip is gebouwd in 1962 en draagt de naam ‘De Palmgracht’. Hij is geheel gemoderniseerd naar de standaarden van deze tijd. De Palmgracht beschikt over zonnepanelen, een goed geïsoleerd dak, vloerverwarming en dubbelglas beglazing. 

Ondanks dat het woonschip van buitenaf niet erg uniek lijkt, blijkt niets minder waar. De Palmgracht beschikt namelijk over een ontspannende sauna, die prachtig verwerkt is in de luxe badkamer

Je eigen bar in huis

Ondanks dat Amsterdam bekend staat om zijn bruisende uitgaansleven, kan het soms ook heerlijk zijn om in je eigen woning te borrelen. Zeker als je op een prachtige locatie, aan het water van IJburg woont. Het woonschip heeft daarom een eigen barretje in huis, die je via een moderne wenteltrap kunt bereiken. 

Een eigen barretje in huis is natuurlijk ideaal als je aan het water woont. Je wil liever niet zwalkend langs de grachten van Amsterdam naar huis wandelen in het donker. Ideaal dus.

De locatie van het woonschip

Het schip ligt in het water aan het IJburg. Deze locatie behoort tot één van de populairste locaties van Amsterdam. Het woonschip heeft daarom ook vrijwel alle voorzieningen op loopafstand.

Op loopafstand kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer zoals de metro, maar ook van scholen, winkels, supermarkten en diverse restaurantjes. Het bruisende centrum van Amsterdam ligt op ongeveer een half uurtje fietsafstand. 

Ben je nou benieuwd geworden naar dit prachtige schip en zou je meer informatie willen? Dan moet je het woonschip op funda wat beter bekijken. Daar staan nog wat meer fotos en wat meer praktische informatie.

Deel dit artikel op

Meer van dit: