back to top
HomeLivingAltijd al in Amerika willen wonen? Deze bekende stad biedt huizen aan...

Altijd al in Amerika willen wonen? Deze bekende stad biedt huizen aan voor maar één dollar

Deel dit artikel op

Altijd al in Amerika willen wonen? Dan hebben we goed nieuws voor je. In een ambitieuze poging om de leegstand aan te pakken, overweegt de Amerikaanse stad Baltimore honderden huizen te verkopen voor slechts één dollar per huis. Als onderdeel van dat plan zouden geïnteresseerde kopers zelfs in aanmerking kunnen komen voor een goedkope lening ter waarde van 50.000 dollar. Geweldig toch? Of zou er een addertje onder het gras zitten.

Leegstand

Het initiatief komt voort uit de aanhoudende leegstand waarmee de stad Baltimore al langere tijd aan het worstelen is. Alleen al in 2022 stonden er meer dan 15.000 verlaten huizen te verwaarlozen. Deze huizen zijn vooral gelegen in wijken die zwaar getroffen worden door verloedering en criminaliteit.

Als reactie op die hoge leegstand, wil de stad nu honderden van deze verwaarloosde huizen voor een symbolisch bedrag op de markt brengen. Ze hopen hiermee om nieuwe bewoners aan te trekken die de leefbaarheid van de buurt zullen gaan verbeteren. Op zich een prima plan en als je altijd al in Amerika had willen wonen, is dit dus een mooie kans.

In amerika wonen
Afbeelding: Freepik

‘Dollarhuis-programma’

In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd al eens eerder een plan voor een ‘dollarhuis-programma’ gelanceerd. Dit plan geeft particulieren de kans om tegen het symbolische bedrag van één dollar een huis aan te schaffen. Particulieren komen zelfs in aanmerking voor een gunstige lening van 50.000 dollar om het huis op te knappen. Zo kunnen ze er echt een gezellig (t)huisje van gaan maken.

Hoewel het concept niet nieuw is en eerder met wisselend succes is toegepast, roept het idee wel een hoop vragen op. Mensen twijfelen behoorlijk en dat komt met name doordat de stad één van de hoogste criminaliteitscijfers van de Verenigde Staten heeft. Toch zijn er verder geen addertjes te bekennen voor dit plan.

Als het ‘Dollarhuis-programma’-plan er doorheen komt, gaan er tweehonderd woningen onder dit plan vallen. Dus zoek jij nog een huis en overweeg jij om naar Amerika te verhuizen voor de Amerikaanse droom? Dan is dit is je kans!

Deel dit artikel op

Meer van dit: