back to top
HomeWoontipsDit zijn de 5 meest handige apps voor het inrichten van je...

Dit zijn de 5 meest handige apps voor het inrichten van je huis

Deel dit artikel op

Met een goede app voor huis inrichten wordt het nog makkelijker om je interieur aan te passen aan je stijl. Sinds de komst van de smartphone is het inrichten van je woning namelijk een stuk makkelijker geworden. Dankzij het enorme aanbod aan handige apps heb je alle tools letterlijk binnen handbereik.

Uit die zee aan apps hebben we de meest bruikbare voor je geselecteerd, zodat jij direct aan de slag kunt met het inrichten van je huis!

Je huis inrichten met een app

Wil je jouw woning een make-over geven? Gebruik dan een app voor huis inrichten om je ideeën visueel te maken en te experimenteren met verschillende stijlen, kleuren en meubels.Met behulp van een app zie je direct wat wel of niet past, zonder dat je meteen grote beslissingen hoeft te nemen. Of je nu een kleine aanpassing wilt doen of een complete herinrichting plant, een handige app voor het inrichten van je huis helpt je om je droominterieur stap voor stap te realiseren.

Apps voor huis inrichten vanaf je telefoon
Afbeelding: Freepik

Apps voor huis inrichten

Er zijn verschillende apps die je kunnen helpen bij het inrichten van je huis. Hieronder bespreken we een paar van de beste opties, zodat je precies de juiste tools hebt voor jouw interieurplannen.

IKEA Place app

We trappen af met een van de populairste apps onder interieurliefhebbers: de IKEA Place app. Deze app voorkomt miskopen en helpt je te voorkomen dat je eindigt met meubels die niet in je woning passen. Met augmented reality kun je vrijwel elk IKEA-item virtueel in je kamer plaatsen en meteen zien of het goed staat. Je kunt zelfs rond het meubel heen lopen of het naar anderen sturen voor hun mening. Zo weet je direct of het een toevoeging is voor je interieur.

Home Design 3D app om je huis in te richten

Wil je je interieur naar een hoger niveau tillen? Dan is de Home Design 3D app wat je nodig hebt. Hiermee kun je een complete virtuele verbouwing plannen. Maak een 2D of 3D plattegrond van je woning en visualiseer al je plannen. Zo voorkom je dat je zomaar een muur weghaalt waar je later spijt van krijgt. Met honderden texturen en meubels kun je bovendien direct experimenteren met je inrichting.

Apps voor huis inrichten met meubels
Afbeelding: Freepik

MagicPlan app

Meten is weten, maar het kan soms best lastig zijn als je alleen bent. MagicPlan maakt dit proces een stuk eenvoudiger. Loop simpelweg met de camera van je telefoon door de ruimte en de app berekent de afmetingen. Hoewel de cijfers niet altijd 100% nauwkeurig zijn, geeft het zeker een goede indicatie van de ruimte.

Flexa Visualizer app voor huis inrichten

Het kiezen van de juiste kleur voor je muur is vaak een lastige keuze. Hoe zal de kleur eruitzien in jouw interieur? Met de Flexa Visualizer app krijg je daar antwoord op. Richt je smartphonecamera op de muur, kies een kleur en de app laat meteen zien hoe die kleur op je muur staat. Je kunt zelfs je vrienden en familie om hun mening vragen door de foto van je virtuele ruimte te delen. Als bonus kan de app ook kleuren herkennen in je huidige interieur en een passend kleurschema voorstellen.

Curate app

Wanddecoratie is een belangrijk aspect van je interieur, maar het is niet altijd makkelijk om in te schatten of een kunstwerk goed bij je ruimte past. Voordat je gaten in de muur boort, kun je met de Curate app eenvoudig een inschatting maken. Upload een foto van je kamer en plaats virtueel kunstwerken op schaal om te zien of ze goed passen. Één van de beste apps voor huis inrichten als het gaat om decoratie!

Met deze apps voorkom je teleurstellingen en kun je zonder frustratie je interieur naar jouw smaak aanpassen. Ga snel aan de slag en maak van je huis een thuis! Als je een app wil testen, kan je ze heel simpel zelf opzoeken in de play- of appstore. Of je wacht gewoon even wat de toekomst brengt.. Wie weet sta jij er binnenkort wel zo bij ;-).

Apps voor huis inrichten met VR
Afbeelding: Freepik

Deel dit artikel op

Meer van dit: