back to top
HomeWoontipsJe badkamer verbouwen zonder je bankrekening te ruïneren

Je badkamer verbouwen zonder je bankrekening te ruïneren

Deel dit artikel op

Als je de badkamer gaat verbouwen, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk geld uitgeven. Toch wil je ook weer geen afbreuk doen aan de kwaliteit of het design. In dit artikel geven we je een paar tips om te besparen op je badkamer verbouwing.

Besparen op je badkamer kun je bijvoorbeeld doen door je spulletjes heel goedkoop in te slaan op dumpwebsites, maar die staan vaak niet bekend om de goede kwaliteit. Gelukkig zijn er wel degelijk goede manieren om te besparen, zonder concessies te doen op deugdelijkheid.

Je eigen badkamer ontwerpen

Wist je dat je gemakkelijk je eigen badkamer kan ontwerpen? Veel mensen besluiten om de badkamer te laten ontwerpen door de specialisten van een badkamerwinkel. Dit kost niet alleen geld, maar ook veel tijd.

In de hedendaagse tijd kun je gemakkelijk via internet zelf je badkamer samenstellen. Er is genoeg gratis software beschikbaar om je badkamer in te richten. Maak ook gebruik van Instagram of Pinterest voor het vinden van een stijl die bij je past.

Probeer zelf werk uit handen te nemen

Je kunt heel simpel zelf je oude badkamer slopen. Het vergt dan wel wat energie en tijd, maar iedereen kan slopen. Je kunt het puin daarna zelf naar de milieustraat brengen. Het hangt van jouw gemeente af wat de kosten zijn, maar in heel veel gemeente kan dit gewoon gratis. Vind je dit te veel gedoe? Dan kun je ook een kleine container huren.

Afbeelding: Woongekkies

Maak geen onnodige constructies

Het is niet erg handig als je elke hoek van de badkamer een andere functie wil geven. Houdt daarom zoveel mogelijk op zijn plek. Als je bijvoorbeeld de douche ineens aan de andere kant wil plaatsen, kost dit veel geld qua nieuwe leidingen.

Door alles op zijn plek te houden, bespaar je kosten en kun je alsnog flink puzzelen met de inrichting van je badkamer. Bereken ook direct goed hoeveel tegels je nodig gaat hebben in je badkamer. Je kunt tegels vaak namelijk niet terugbrengen. Te veel tegels voor de verbouwing van je badkamer bestellen is dus zonde voor je portemonnee.

Zoek zelf een klusjesman

Op het moment dat je een specialist laat komen via de badkamerwinkel, dan loopt dit flink op in de kosten. Gelukkig zijn er ook veel websites waar je gemakkelijk je eigen klusjesman kan vinden. Zo zit er geen partij meer tussen en kan je samen onderhandelen.

Heb je een klusjesman gevonden? Neem dan ook werk uit handen. Zorg dat alles goed op zijn plek ligt of help hem mee met het voorstrijken van stucwerk. Er is voldoende uit handen te nemen waardoor jij kosten kan besparen. Oh ja… je kunt de klusjesman ook cash betalen. Dat kan ruim 20% van de prijs schelen, maar die tip heb je uiteraard niet van ons ;-).

Afbeelding: Freepik

Deel dit artikel op

Meer van dit: